"Bellow poetry (Aito Records) Pitkän uran eri kokoonpanoissa tehneen Maria Kalaniemen soololevy sisältää ainutlaatuista musiikkia, jossa ensimmäistä kertaa pinnalle nousee harmonikan merkitys meditatiivisena, syvällisenä ja herkkänä instrumenttina. Levyn teemat liikkuvat fantasioissa ja improvisaatioissa. Rauhallisuuden rinnalla kulkee räväkkä ja intohimoinen ote, josta syntyy pitkiä, intensiivisiä ja omillaan toimivia kappaleita.

Eniten runonsoiton ytimeen porautuu upea Autio, paimensoittaja Teppo Revon musiikista inspiroitunut sävellys. Harmonikan huilumaisimmat sävyt vaihtuvat jylhiin bassosointeihin, ja inkeriläisen puhaltajan henki kurottaa mielikuvissa välillä Japaniin. Hyräilevä ääni koskettaa…Bellow Poetry on pitkään kypsynyttä syvällisen meditatiivista ja kauniin melodista musiikkia, umpisuomalaista ja globaalia yhtä aikaa."

Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat 4.11.2005

 

"Melodisia, kuulaita ja mietiskeleviä. Sellaisia ovat Maria Kalaniemen harmonikalla loihtimat paljerunot. Palkeet ovat harmonikan sielu, ja Kalaniemi osaa käyttää niitä niin, että myös kuulijan sisimmässä liikahtaa…Runonsoittoa täydentää hienosti Kalaniemen lauluääni."

Päivi Huotari, Kodin Kuvalehti 24.11.2005

 

Konserteista sanottua:

"Runonsoitolla suoraan sydämeen…Kalaniemi otti yleisönsä ensimmäisestä hetkestä lähtien, ja duon valtava intensiteetti säilyi läpi konsertin…"

Maria Kalaniemi ja Olli Varis Kaustisen musiikkilukio 12.07 2006, Laura Airola