Etno Emma -ehdokkuus Maria Kalaniemelle ja Eero Grundströmille

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen ja harmonisti Eero Grundströmin levy Svalan (Åkerö Records) on valittu vuoden 2017 Etno Emma -ehdokkaaksi. Svalan liitelee myös kolmantena koko vuoden 2017 World Music Charts Europe -listauksissa.  

Maria Kalaniemen ja Eero Grundströmin albumi Svalan (suom. Pääsky) jatkaa liitelyään. Albumi on nyt valittu yhdeksi vuoden 2017 Etno Emma -ehdokkaista. Kalaniemelle ehdokkuus on kolmas; aikaisemmat ovat Vilda Rosor 2010 ja Emma-palkittu Åkerö 2012.

”Upea tunne siitä, että vilpittömyydellä ja livehengessä tehty Svalan- musiikki on löytänyt paikkansa ja oman tonttinsa sekä kuulijakuntansa. Maassamme on paljon hienoja levyjä ja kansanmuusikoita, joten ihanaa, että saamme Eeron kanssa olla tässä joukossa mukana. Musiikillisesti 2017 oli antoisa ja rikas vuosi itselleni”, hehkuttaa Maria Kalaniemi.                             

Kalaniemen ja Grundströmin musiikki on saanut erinomaisia arvioita myös kansainvälisesti. Kuukausittain maailmanmusiikin radiotoimittajat ja dj:t 24 maasta ympäri Euroopan listaavat uusia levyjä. Joulukuussa julkaistiin lista koko vuoden parhaimmista albumeista. Tämän World Music Charts Europe -listan panelistit sijoittivat Svalanin kolmen parhaan joukkoon. Albumi pysytteli viisi kuukautta kymmenen parhaan joukossa, nousten heinäkuussa jopa paalupaikalle.

Posted on January 12, 2018 .